úterý 6. března 2012

Clear_Channel_Assessment_attack


 Clear Channel Assessment útok nebo útok Queensland je fyzické vrstvy DoS útok proti Wi-Fi sítí. Útok se zaměřuje na potřebu bezdrátové sítě k přijímání "Clear Channel Assessment", což je funkce v rámci CSMA / CA zjistit, zda je bezdrátové médium je připraven a schopen přijímat data, tak, aby vysílač může začít odesláním. Útok je však zdá, že rádiové vlny mají plné ruce práce, která v podstatě staví celý systém v pořadí.
Útok funguje pouze na 802.11b , a není účinný na OFDM-založené protokoly 802.11g a 802.11a . Nicméně, některé hybridní 802.11b / g přístupový bod bude bránit 802.11g síť, kdy je síť napadena 802.11b.

Objev

Útok byl objeven výzkumníky na Queensland University of Technology 's informační bezpečnosti Research Center .Původ útoku Queensland název pochází tak z původního objevitele.

V praxi

Signál vyprávění systému rozhlasového a televizního vysílání mají plné ruce práce, je samozřejmě zasílají prostřednictvím útočníka NIC , jeho umístění v nepřetržitém režimu vysílání. Útok může být set-up pomocí Intersil je Prism Test Utility (PrismTestUtil322.exe). K provedení útoku správně, moc-NIC a externí antény jsou vyžadovány vysoké.

Žádné komentáře:

Okomentovat