úterý 6. března 2012

URL Spoofing (Falešnou URL)


 URL Spoofing (Falešnou URL)

Podvodné URL popisuje jeden web který se vydává za jiný. To někdy použije mechanismus, který využívá chyby ve webovém prohlížeči technologie, umožňující zákeřné počítačové útoku. Takové útoky jsou nejúčinnější proti počítačům, které postrádají posledních bezpečnostních záplat. Jiní jsou určeny pro účely parodie .
Během těchto útoků, uživatel počítače nevinně navštíví webové stránky a vidí známé URL v adresním řádku jako http://www.wikipedia.org ale je, ve skutečnosti, zasílání informací na zcela jiné místo, které by obvykle sledovat informace o zloděje. Když informace jsou citlivé na žádost podvodné webové stránky, to je voláno phishing .
Uživatel je typicky lákaly na falešné webové stránky z e-mailu nebo hypertextového odkazu z jiného webu.
V další variaci, webové stránky mohou vypadat jako originál, ale je ve skutečnosti parodii na to. Tyto jsou většinou neškodné, a jsou výrazněji odlišné od původního, protože většinou nemají zneužít chyby v webovém prohlížeči technologie.
To může také probíhat v souboru hosts . Je možné přesměrovat stránku (y) do jiné IP, které by mohly být falešnou internetových stránkách.

Žádné komentáře:

Okomentovat